Masa Kriterium karsinnoissa

Torstai 15.9.2016 - Anne

Sen verran on nuppi vielä sekaisin kuumeesta, että en eilen huomannut Nuoralan Masan osallistumista Kriterium karsintoihin!

Elikkä, sitä suuremmalla syyllä kaikki Passilaiset tiistaina, 20.9, Teivoon! Pidetään ensin kokous, alkaen klo. 16 ja sen jälkeen jännäämään ja kannustamaan Passin varsat hyviin suorituksiin.

Kriterium_karsinta_Masa.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskokous ja varsat vauhdissa

Keskiviikko 14.9.2016 - Anne

Huom! Syyskokouksen viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.9!

Voi tulla ilmoittamattakin, mutta tarjoilun vuoksi olisi hyvä tietää n. osallistujamäärä ja varmistaa ilmainen sisäänpääsy.

Kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan Passin varsaa Ponutellaa, joka osallistuu Kriterium karsinta lähtöön, klo. 18:50, 3. lähtö.

Kriterium_karsinta.JPG

Toinenkin Passin tammavarsa, Taikapassi, teki hienon suorituksen Jyväskyässä, 9.9, suoriutumalla neljänneksi puhtaalla ravilla, 12 kilpakumppanin joukosta, ajalla 36.0, Olavi Inkisen ohjastamana.

Eetun 3-v. veli, Rihkama, juoksi myös samana päivänä Jyväskylässä opetuslähdön puhtaasti, ajalla 53.6, ohjissa Risto Tupamäki.

Kommentoi kirjoitusta.

Särkisaaren loma loppu

Torstai 8.9.2016 - Anne

Eetun kesäloma Särkisaaressa loppui viime maanantaina. Ilma oli loistava ja paikalla monta Passilaista. Vaikka toinen meidän "hovi"taluttajista oli sairaana, selviydyttiin urakasta reippaitten kimppalaisten ansiosta.

Eetun kesä saaressa sujui ongelmitta. Alkukesästä kävimme muutaman kerran katsomassa Eetun oikeaa silmää, kun se punersi. Putsattiin sitä keitetyllä vedellä vuoroin Veikon (saarivahti) kanssa, niin se pian rauhoittui. Ruoka riitti hyvin kaikille hevosille ja ne olivatkin pulskassa kunnossa hakiessa.

Hämeen Jalostusliiton naiset olivat keittäneet taas maittavat kahvit kaikille hakijoille. Nautimme ne ensin, ennen kuin uitto alkoi. Varsat on syytä ottaa yhtä aikaa kiinni ja taluttaa rantaan, että suurimmilta ryntäyksiltä selvitään. Onneksi Risto oli Eetun suupielissä, sillä heiveröisempi olisi pian päätynyt järveen, niin kiire Eetulla oli mantereelle.

Tällä kertaa varsat vedettiin rannasta narulla ja Eetu pistelikin melkoista ravia koko järvimatkan, niin ettei Risto millään kerinnyt sitä vastaanottamaan. Vastassa oli onneksi raavaita miehiä, jotka luovuttivat orin Ristolle.

Jorma auttoi Elinaa pitelemään Topia, kun se joutui hetken olemaan ilman isoveljeä. Topi tuli rauhallisemmin ja joutui uimaankin pienen pätkän.

Risto vei molemmat varsat Petäjävedelle Lamminahon pihattoon. Etupassin toinen 1-v. orivarsa, Ristoppi, menehtyi 27.8, ohutsuolen ähkyyn. Ripan ja Topin piti mennä yhdessä pihattoon, mutta näin ollen Eetun kesäloma jatkuu syyskuun ja se toimii Topin kaverina alkuun. Syyskuun aikana täytyy löytyä Topille kaveri (kavereita). Pihattoon mahtuu hyvin neljä varsaa.

Pihatto on 1ha mäkinen tarha lämpöeritetyllä suojalla, missä hevosisita pidetään hyvää huolta.

Jos tiedätte orivarsan olevan seuraa vailla, pyytäkää ottamaan yhteyttä minuun.

Kuva-albumissa kuvia Särkisaari 2016 "Loma loppu"

Alla Risto, Eetu, Elina ja Topi odottamasa vuoroaan järveen.

IMG_4987_A.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Varsojen uitto Särkisaaresta

Sunnuntai 21.8.2016 - Anne

Kesäloma on lopuillaan ainakin Särkisaaren orivarsoilla. Parin viikon päästä, maanantaina 5.9, klo. 16 alkaen uitetaan varsat mantereelle.

Kaikki kynnelle kykenevät Passilaiset mukaan hakemaan Eetua ja pikkuveljiä saaresta.

Risto tulee taas kuorma-autolla ja ottaa kaikki Passin varsat mukaansa. Eetu menee Antille "isojen poikien" treeniin ja Ripa ja Topi Ristolle ajo-opetukseen.

Saaresta uitto on nopeampi toimenpide, kuin saareen vienti. Tulkaa paikalle viimeistään klo. 16. Toimitusta voi katsella mantereelta käsinkin, jos ei halua tehdä venematkaa.

Eetulla oli kiire keväällä saareen, kuinkakohan takaisinpäin? Kuva: Maria Saxlin

IMG_1231.JPG

Vielä ajo-ohjeet niille, jotka eivät ole saaressa käyneet

Särkisaari sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa, entisen Hauhon kunnan alueella, valtatie 12 (Tre-Lahti) varrella. Tie on Särkisillantie ja risteys tulee yllättäen, mutta Särkisillantie tekee lenkin, joten jos ajat ensimmäisestä risteyksestä ohi, käänny seuraavasta. Navigaattoriin osoitteeksi voi laitta Särkisillantie 103.

Kartta liitteenä.

Nähdään Särkisaaressa!

Kartta.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Särkisaaren reissu

Torstai 28.7.2016 - Anne

Käytiin helteisenä tiistaipäivänä varsoja katsomassa Särkisaaressa.

Hieno 11 oriin lauma meitä tulikin vastaan, kun käveltiin sisemmäksi saareen. Särkisaaresta ei ruoka lopu hevosilta. Silmän kantamattomiin oli vihreää ruohoa ja kaikki varsat hyvässä kunnossa.

Etuaika (Eetu) tuli ensimmäisten joukossa tervehtimään meitä. Varsinkin Elinan näyttää tuntevan, kun ollaan niin monta kertaa käyty saaressa. Mukana oli myös Maria, Ristopin kasvattaja ja Ripa junttaantui Marian kylkeen niin, että unohti muun lauman pitkäksi ajaksi ja pönötti meidän ihailtavana.

Hienoja ovat kaikki Passin varsat ja hyvä käytöksisiä. Ihan tuli ylpeä olo, kun saa omistaa osan näistä upeista ravurinaluista.

Alustava saaresta hakupäivä on ma 5.9 klo. 16 alkaen. Varaa itsellesi vapaata, että pääset katsomaan uittoa.

Varsat piirittäneet Elinan. Eetu vasemmalla. Lisää kuvia Kuva-Albumissa "Särkisaari 2016 Kesäretki"

IMG_3978.JPG

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kuudenneksi kuolemanpaikalta

Sunnuntai 17.7.2016 - Anne

Kehitystä on tapahtunut.

Tasan kuukausi takaperin, 16.6, Etupassi juoksi Mikkelissä 1600m, kasiradalta kuudenneksi, ajalla 24.8.

Eilen, 16.7, Mikkelissä 1609m, kasiradalta kuudenneksi, ajalla 23.8.

Kesäkuun startissa Passi lähti liikkeelle hitaammin, kuin eilen ja sai rauhoittua juoksemaan toisena olevan selkään. Eilen auton takaa liikkeelle lähtö oli tosi nopea ja urheasti pikku oriimme sinnitteli kuoleman paikalla (missä Passi ei ole koskaan tottunut juoksemaan) loppusuoralle asti, tuloksena kuudes sija.

Passi palautui startista nopeasti ja on muutenkin hyvässä kunnossa. Meitä Passilaisa oli kymmenen paikalla jännittämässä. Toivotaan seuraavaan starttiin parempaa lähtörataa!

Lisää kuvia Kuva-albumissa.

IMG_3671.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Passi varsoineen

Keskiviikko 13.7.2016 - Anne

Etupassi starttaa Mikkelissä la 16.7, lähtö 7, rata 8. Huippudivisioonakarsinta, ryhmäajo 1609m, ohjissa Terho Rautiainen. Arpaonni ei oikein suosi meitä, kolmannen kerran tänä kesänä kasirata, mutta soitellen sotaan vaan, pääasia että Passi pääsee starttaamaan.

Passin tytär, Ponutella, paransi aikaansa roimasti Kaustisella, Pikkupelimanni finaalissa viime maanantaina, tullen viidenneksi, ajalla 28,9. Tellu juoksi puhdasta ravia koko matkan päihittäen kaikki muut tammat! Rattailla Risto Tupamäki.

Etupassi on isänä myös näille hienoille tämän kesän varsoille. Ylempi tammavarsa Tuhti-Eerika ja alla orivarsa Jirih.

image_1.jpeg

Jirih_10.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Etupassi 23.6 ajalla 23.6 kolmanneksi

Tiistai 28.6.2016 - Anne

Lähdettiin Elinan kanssa Mikkelin raveihin hyvissä ajoin edellisenä päivänä, ke 22.6.

Ajettiin ensin Kangasniemelle Passia katsomaan. Ori löytyi tallista Suivikkaan naapurikarsinasta. Terho ei ollut paikalla, mutta Maarit esitteli meille hevosia ja paikkoja. Kylpylä/siittola oli vaikuttavan ja toimivan  näköinen kokonaisuus. Ulkotarhat ja laitumet olivat täyttyneet siitokseen tuoduista tammoista.

Maarit näytti meille myös järven, missä he kesäisin uittavat hevosia ja tarjoili maittavat kahvit rannassa kotitalollaan.

Ennen Rautiaiselta lähtöä, Elina vielä harjasi Passin ja selvitti sen pitkät jouhet.

Yövyttiin Veikan kartanolla Mikkelissä ja lähdettiin to illalla vesisateessa raviradalle, ajatellen, että Etupassin mahdollisuudet hyvään suoritukseen on mennyttä, jos rata on sateesta pehmennyt.

Iloksemme oli muitakin Passilaisia saapunut paikalle juhannusruuhkasta selvinneinä ja porukalla taas jännitettiin, kuinka orhimme selviytyy ylisarjassa, kovia kilpakumppaneita vastaan. Lämmittely näytti pelottavan hyvältä, kaikki kengät pois ja paanalle. Rata oli jonkin verran pehmennyt, mutta ei vielä liejuinen, kun neljäs lähtö starttasi.

Reippaasti Passi lähti neljänneltä radalta ja juoksi ensimmäisen kierroksen johtavan takana. Maalisuoralla ylsi vielä hienoon loppukiriin, tullen kolmantena maaliin, ajalla 23,6! Niin hieno suoritus oli, että tuntui ihan voitolta. Iloinen joukko olikin riisumassa kuraPassia.

Lisää kuvia Kuva-Albumissa "Mikkeli 23.6.2016"

IMG_3389.JPG

Seuraava startti 1.7 Vieremällä, Ryhmälähtö 1640, lähtö 6, rata 6, ohjissa Jenni Rautiainen. Terhon tytär on ansioitunut poniohjastaja ja pärjännyt hienosti myös sh-lähdöissä. Pidetään peukkuja Jennille ja Passille!

Jenni kuvassa vasemmalla

IMG_3396.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Ponutella Riksussa

Tiistai 21.6.2016 - Anne

Käytiin sunnuntaina Riksussa katsomassa Ponutellaa.

Tamma on oikein hienon näköinen ja tosi hyvässä kunnossa. Tellu oli ilmoitettu nuorten lähtöön, mikä oli tasoitusajo 4-5 vuotiaille. Ilmoitettuja hevosia oli 16, joista suurin osa 5-vuotiaita. Kaksi oli peruttu, toinen niistä Etuassi, Passin täyssisko.

Tellua ajoi Harri Koivunen ja startti meni niin, että tellu lähti voltista hyvin liikkeelle, mutta hyppäsi laukalle heti etusuoralla ja jäi ihan taakse. Ensimmäisen kierroksen tamma hölkötteli muiden perässä, mutta toisella kierroksella ymmärsi, mistä on kyse ja lähti tavoittelemaan kärkeä, tullen seitsemänneksi ajalla 33.8. Suoritus oli 4-vuotiaiden paras.

Katokselle tullessaan Tellu ei puuskuttanut ollenkaan ja oli lähes kuiva. Tuli mieleen, että kävi vähän hölkkäilemässä.

Hienoa, että Tellu on pysynyt tähän asti terveenä ja on näyttänyt, kuinka lennokasta ravia pääse, kun vaan haluaa. Kaiken kaikkiaan mainio tamma!

Ponutella on ilmoitettu Kaustiselle Pikkupelimanni-ajon karsintaan 27.6. Ryhmäajo 2100m ja rattailla Risto Tupamäki. Lähtö 2, rata 6.

Tellu_Riksussa.png

Kommentoi kirjoitusta.

Mikkelin ravit

Perjantai 17.6.2016 - Anne

Käytiin eilen Manen ja Helenan kanssa katsomassa Passia Mikkelissä.

Kaikin puolin onnistunut reissu, vaikka tuntui älyttömältä lähteä ajamaan kauheessa kaatosateessa, pelkona, että Mikkelin rata on sateesta pehminnyt ja Passille tosi haastava.

Vähän ennen Mikkeliä sade lakkasi ja raviradalla paistoi aurinko. Rata oli erinomaisessa kunnossa.

Oltiin radalla jo puoli viiden aikaan, että nähtäisi myös Veikan kartanon tammojen opetuslähtö.

Tammat juoksivat hienosti hyväksytyn lähdön ja meillä alkoi neljän tunnin odotus Passin lähtöön. Uhkaavasti taivaalle kerääntyi ukkospilviä ja toivottiin, että ne kiertäisivät raviradan.

Niin tapahtuikin, vain pari pientä kuuroa kostutti sopivasti rataa ennen Yhdeksättä lähtöä.

Terho tuli Passin kanssa lämmittelyyn tuntia ennen starttia. Ori näytti pörhäkältä ja hyvältä.

Varikolla Terho näytti Passin oik. etukaviossa, kruununrajassa olevaa reikää, mistä kaviopaiseen mätä oli tullut n. kk sitten ulos. Ori ei oikein kunnolla ponnistanut jalalla ja päätettiin jättää kengät jalkaan.

Passi ei meinannut pysyä nahoissan katoksella ennen starttia, mihin me omistajat ei olla totuttu. Muutenkin ori on muuttanut muotoaan. Hiukan riskissä kunnossa, mutta pömppämahasta ei tietoakaan. Passia on uitettu järvessä ja Terhon tytär Jenni on ratsastanut sillä.

Starttiin saadaan olla tyytyväisiä. Kasipaikalta ei Passilla ollut mahdollisuutta kärkeen ja joutui tyytymään toisen hevosen selkään. Kuudes sija, puhdas juoksu ja hyvä aika 24.8, on kolmen kuukauden tauon jälkeen ihan hyvä suoritus.

Uutta matoa koukkuun ja viikon päästä uusi yritys. Torstaina, 23.6, Mikkelissä taas mailin matka, lähtö 4, rata 4, mukana samoja kilpakumppaneita, mutta Passilla paremmat asetelmat. Lähdetään porukalla kannustamaan Passia ja Terhoa!

Alla pörhäkkä Passi

IMG_2502.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Passin varsat vauhdissa

Maanantai 13.6.2016 - Anne

Mielenkiintoinen viikko pitkästä aikaa starttirintamalla.

Sen lisäksi, että Etupassi pääsee kolmen kuukauden tauon jälken starttaamaan Mikkelissä, sen kolme 4-vuotiasta varsaa on ilmoitettu tällä viikolla starttiin.

Masa huomenna, 14.6, Seinäjoella. Tas.ajo, lähtö 1, rata 14. Rattailla Raineri Puikkonen.

Taikapassi ensimmäisessä startissaan lauantaina 18.6, Mäntässä. Tas.ajo, lähtö 5, rata 3. Rattailla Oiva Käsnänen.

Ponutella sunnuntaina 19.6, Riihimäellä. Tas.ajo, lähtö 8, rata 15. Rattailla Harri Koivunen.

Peukut pystyyn kaikille!

Ja näitä hienoja ravureita onneksi syntyy lisää. Tänä vuonna ensimmäinen tammavarsa ilmoitettu syntyneeksi 20.5.

Kaunokaisen nimi on Tuhti-Eerika, emä Tuhti-Heili.

Tuhti-Eerika.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäinen tarkastuskäynti saaressa

Keskiviikko 8.6.2016 - Anne

Käytiin eilen Marian ja Elinan kanssa katsomassa varsoja saaressa.

Varsat oli siirretty jo uudelle laitumelle ja löytyivät vanhan laitumen portilta. Laidunvahti, Veikko Hakala, pitää hyvää huolta suojateistaan ja käy monta kertaa päivässä tarkastamassa tilanteen.

Lauma näytti tyytyväiseltä ja sopuisalta. Eivät juurikaan meistä välittäneet, kun keskittyivät niin tuoreen heinän syömiseen. Eetu oli jo selvästi pulskistunut, isänsä poika.

Kuvia kuva-albumissa Särkisaari 2016 / Ensimmäinen tarkastuskäynti.

IMG_2177.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Varsojen uitto Särkisaareen

Maanantai 30.5.2016 - Anne

Varsojen uitto Särkisaareen viime lauantaina oli onnistunut ja hauska tapahtuma.

Levollisin mielin saatiin ajaa suoraan saaren rantaan, kun Risto, Virpi ja Anna toivat kaikki kolme varsaa kuorma-autolla keskisuomesta. Veljekset olivat matkustaneet hyvin, vaikka Etutopeva (Topi) oli ensimmäistä kertaa kuljetusautossa.

Varsoille oli etukäteen sovittu kokeneet taluttajat. Ristolle Eetu, Annalle Topi ja Saimalle Ripa. Myöskin Hämeen Hevosjalostusliiton puolesta kaikki toimi moitteettomasti. Hevosten uitto ja ihmisten roudaus veneellä sujui ripeästi.

Yksivuotiaat varsat olivat vähän ihmeissään veteen menosta ja niitä piti veteenheittäjän auttaa, mutta kaksivuotiaat menivät ripeämmin. Eetulla varsinkin oli kiire saareen. Soutaja ja veneen vetäjät olivat ihmeissään, kun Eetu yritti olla ennen venettä saaressa.

Kolmetoista orivarsaa laskettiin yhtäaikaa irti niityllä ja näytelmä oli upea. Valokuvia tapahtumasta on tosi paljon. Eetu numerolla 11, Ripa 5 ja Topi 6. Laitan niitä kuva-albumiin "Särkisaari 2016" ja etusivulle.

Facebook sivuilla kuvia on jo paljon ja videokin.

Omistajat voivat käydä katsomassa varsoja saaressa kesän aikana. Rannassa on kaksi soutuvenettä sitä varten.

Kuvassa Topi, Ripa ja Eetu menossa niitylle uiton jälkeen. Takana seuraavat Mane ja Tarja.

IMG_3187.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Eetu Killerillä

Keskiviikko 25.5.2016 - Anne

Antti ja Risto oli ottanut tänään Eetun mukaansa Killerille, kolmivuotiaiden kanssa, tutustumaan ravirataan.

Varsa oli käyttäytynyt esimerkillisesti, kuin olisi ennenkin ollut radalla. Mitkään härvelit ja hilavitkuttimet eivät Eetua pelottaneet. Antti oli Ajanut Eetua ja Risto kolmevuotiasta. 

Mane oli paikalla katsomassa ja oli 2-vuotiaan oriin suoritukseen tosi tyytyväinen. Käyttäytyminen oli rauhallista ja luottavaista ja ravi uskomattoman kevyttä, sulavaa, helppoa ja puhdasta.

Lauantaina Eetu pääsee ansaitsemalleen kesälomalle. Risto ja Virpi tuovat Eetun veljineen Särkisaareen ja Monosen Anna lähtee mukaan. Sari ja Jukkakin tulevat, jos synnytyksiltä ehtivät. Tiedossa värikäs, mukava päivä. Toivottavasti mahd. moni Passilainen pääsee katsomaan hienon Eetun laitumelle laskua. Tämä tapahtuma korvaa kesäretken Tupamäkeen, kun meillä ei ole siellä kesällä hevosta. Syksyllä Eetu palaa takaisin Antin treeniin.

Niin, nyt on Tikalon kaikki startti-ikäiset neljä varsaa tähtiaikaisia! Tirehtööri juoksi toissapäivänä Oulussa ajan 29,5. 

1 kommentti .

Kutsu Särkisaareen

Sunnuntai 15.5.2016 - Anne

1441628805846_1_large.jpg

Etupassin varsat: Etuaika, Etutopeva ja Ristoppi, uitetaan Särkisaareen lauantaina 28.5.2016, klo. 10:00 alkaen.

Kaikki varsojen omistajat ovat tervetulleita seuraamaan mieliinpainuvaa tapahtumaa.

Saapukaa paikalle viimeistään klo. 10:00, niin pääsette näkemään oman varsanne uiton ja irti laskun.

Varsoja on yhteensä 12. Kuusi 1-vuotiasta ja kuusi 2-vuotiasta. Suurin osa suomenhevosia. Kaikki uitetaan yksitellen saareen ja yleisö viedään veneellä. Varsat päästetään yhtä aikaa irti saaressa. Jos olet kokenut hevosten käsittelijä ja haluaisit saattaa jonkun kolmesta varsasta saareen, ota yhteyttä Anneen.

Hämeen Hevosjalostusliitto tarjoaa saaressa perinteisesti kahvit, jonka jälkeen voidaan kokoontua kimppaporukalla Alvettulan kyläkauppaan syömään/juomaan tuhdimmin omakustanteisesti. Kauppa sijaitsee Alvettulan keskustassa, kahdeksan kilometriä saaresta Lahteen päin ja on tutustumisen arvoinen paikka.

Ajo-ohje:

Särkisaari sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa, entisen Hauhon kunnan alueella, valtatie 12 (Tre-Lahti) varrella. Tie on Särkisillantie ja risteys tulee yllättäen, mutta Särkisillantie tekee lenkin, joten jos ajat ensimmäisestä risteyksestä ohi, käänny seuraavasta. Navigaattoriin osoitteeksi voi laitta Särkisillantie 103.

Kartta liitteenä.

Nähdään Särkisaaressa!

Kartta.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Etupassi terve

Perjantai 13.5.2016 - Anne

Etupassi on parantunut räkätaudista. 22.4 otetussa verikokeessa olivat kaikki muut arvot hyviä, mutta rauta alakantissa 21,3.

Nyt on tauti selätetty ja kevyet hiitit aloitettu. Jalat ovat pysyneet terveenä ja kelien lämmettyä Passi pääsee järveen uimaan. Onhan se Majaniemessä 1-vuotiaana opeteltu taito.

Terho ilmoittaa starttiin heti, kun sopiva löytyy.

Kommentoi kirjoitusta.

Eetu, lupaava ravurinalku

Maanantai 25.4.2016 - Anne

Juttelin eilen Riston kanssa orivarsojen viemisestä Hauhon Särkisaareen. Hän on luvannut lähteä kuljettamaan Eetua, Ripaa ja Topia, jos ei ole Vieremän Toto 76 raveissa.

Kesken puhelun Risto sanoi, että Eetu se vasta ravuri on. Ravi käy hyvästi ja varsa on meneväinen. Pääsee kepeesti alle kahden minuutin vauhtia ja ravi on sille mieluisaa. Hän sanoi, että kyllä Etupassia voi suositella tammoille, kun näin hyviä ravureita tulee.

Oli kiva kuulla vaihteeksi hyviä uutisia. Hyvä alku suunnittelemalleni kevätretkelle.

Etuaika_ravi.jpg

1 kommentti .

Kuulumisia

Sunnuntai 17.4.2016 - Anne

Olen ollut ilman tietokonetta kokonaisen viikon, enkä ole päässyt kirjoittamaan kuulumisia.

Ponutella osallistui viime viikonloppuna Kokemäellä harjoitusraveihin, mitkä pidettiin kilpailun hengessä ja oli tarkoitettu 4-vuotiaille. Tellu oli esittänyt omaa lennokasta raviaan, pokaten itselleen voittopokaalin. Taikapassikin oli ilmoitettu ko. kisaan, mutta oli joutunut jäämään pois.

Ja, kun Etupassillekaan ei ole tässä kuussa "oikeita" lähtöjä on Terho ilmoittanut sen ensi perjantaina 22.4 Kouvolaan Naisten ajoon. Passia ajaa Terhon tytär, Jenni Rautiainen, joka on ansioitunut poniohjastaja. Lähtö on tasoitusajo 1000m ja Passi lähtee takamatkalta 1040 ja ajetaan n. klo. 21:25.

Varatkaa päivä 28.5.2016 Eetun vientiin orilaitumelle. Tarkoitus viettää Etupassi-Tallin ja Passin Poikien yhteistä kevätpäivää. Laitan kutsun ja tarkemmat tiedot lähempänä.

Aurinkoista kevättä kaikille!

Kommentoi kirjoitusta.

Masa Teivossa tänään

Tiistai 5.4.2016 - Anne

Katselin Masan starttia tänään TotoTV:stä ja jännitin ihan hirveesti, kun tiesin, kuinka nopeita juoksijoita kilpakumppaneina oli.

Masa lähti voltista tosi hyvin liikkeelle ja mennä puksutti omaa puhdasta raviaan, vaikka ympärillä moni hyppeli laukalla. Siinä vaiheessa jo tunsin ylpeyttä, kuinka hyvät hermot Masalla näyttää olevan.

Aika pian kolmikko erkani muusta laumasta ja Masa jäi neljänneksi suurella välimatkalla.

Kolmikosta vielä yksi kilpakumppani laukkasi itsensä ulos ja kaksi meni menojaan, Masan tullessa kolmantena maaliin. Aika ei ollut päätähuimaava, 37,2, mutta ihan hyvä 4-vuotiaan aika talvitauolta. 

Olin hiljaa mielissäni Masan ja Rainerin suorituksesta ja kunnioitus kasvoi entisestään, kun kuulin, mitä ennen starttia oli tapahtunut.

En nähnyt Masan lämmittelyä, mutta se oli kuulemma mennyt erinomaisesti. Lämmittelyn jälkeen Masa oli pelästynyt jotain tallikatoksella ja lähtenyt kärryt perässä, sillä seurauksella, että toinen aisa oli mennyt poikki. Raineri oli pitänyt ohjista koko ajan kiinni, niin Masa ei päässyt pitkälle. 

Haaverin jälkeen Masa näytti olevan täysin kunnossa, mutta ihmetellä täytyy, että pystyi noin tasapainioseen suoritukseen heti kommelluksen jälkeen. Raineri oli istunut hiljaa rattailla ja toivonut, että Masa pysyy ravilla koko startin ja niin onneksi tapahtui. 

Kuvakaappaus startista, missä Masa kakkosena.

Teivo_20160405.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Passin Pimut

Lauantai 19.3.2016 - Anne

Passin Pojista on viime aikoina puhuttu, mutta ei yhtään huonompia ole Pimutkaan.

Ponutella aloittaa 4-vuotiskautensa huomenna Lahdessa. 4-v Nuoret radalle tasoitus lähtö, lähtö 2, rata 9, rattailla Harri Koivunen. Mukana kovia kilpakumppaneita, että kovaa vaarmaan mennään. Pidetään peukkuja Tellulle.

Ponutellan 3-vuotiskausi meni hienosti. Baby-kriterium voitto ja viime vuoden ennätys 3-vuotiaiden tasoituslähdössä.

Alla Ponutellan Kriteriumvoitto

_MG_1256.jpg

Tupamäen Risto on ostanut Etupassin 1-v tammavarsan, Etuloisteen, e. Elhokas.

Varsa on hyväjalkainen ja hyvänkokoinen ravurinalku ja Risto myy varsan eteenpäin paikkaan, jossa mahdollisuus tulla kilparadoille. Kiinnostuneet voivat tiedustella varsasta Ristolta p. 040 5362956.

Varsasta ei ole yhtään kuvaa, mutta alla vanhemmat.

Mainos.jpgElhokas                                                                       Etupassi

1 kommentti .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »