Eetu harkkareissa 26.4.2018

Maanantai 30.4.2018 - Anne


Eetu kävi Killerin harkkareissa viime torstaina, 26.4 ja teki vahvan juoksun 1.45 aikaisessa lähdössä.

Antti oli Eetuun tosi tyytyväinen, vaikka ori hätäili lähdössä laukalle ja jäi kauaksi toisista. Varsa on kehittynyt paljon. Alkulaukkaa lukuun ottamatta, se keskittyi omaan juoksemiseensa, eikä vilkuillut kanssakilpailijoita, kuten viimeksi. Kokolaput oli silmillä, mutta Antti sanoi, että kokeilee vielä korvahuppuja, koska laukka tuli ilmeisesti toisten kovista käskyäänistä.

Katsokaa videolta, kuinka Eetu lähtee pitkällä askeleella laukan jälkeen tavoittamaan muita!Eetu radalla 1.

https://www.youtube.com/watch?v=R85uBc5Q_lE&list=PLypFIw7cCAzv1pXllpjMIWsddFW-lBw3E&index=3

Puhdasta ravia juoksee loppumatkan ja osoittaa kilpailuviettiä vastaamalla ulkoa tulleelle hevoselle maalisuoralla. Lopun menivät 39 vauhtia ja Eetulla jäi vielä varaakin.

Antti katselee sopivaa starttia, mutta yrittää viedä vielä harjoitusraveihin ennen oikeaa starttia. Varsan kanssa on edetty maltilla, kun on kasvanut niin suureksi ja pitkät liikkeet vaativat paljon voimaa.

Etupassille syntyi orivarsa 28.4, tamma Hultgårds Erika. Alla juuri syntynyt varsa. Kuvannut Mari Salminen.

Hauskaa vappua kaikille!

Jalo_28.4.-18.jpg


Kommentit

1.5.2018 21:43  Mane

Suurkiitos Annelle blogista,missä pääsemme seuraamaan Eettun viime harkkareita 26.4.18, ja meille esitellään Salmisen Marin kuvaama Etupassin eka varsa tänä vuonna . Etuaika paikkasi melko pitkän alkulaukkansa hyvin ja päätyi letkan hännille ennen maaqlitolpan ohitusta. Siitä hetkestä kellotin Eetun reissun 2 kilometrin matkalla. Vauhti oli jokseenkin tasan 1.40/km. Kun huomioi lisä-matkan: 3 kaarretta toista rataa ja 2 kaarretta kolmatta rataa,voidaan arvioida Eetun keskivauhdiksi n. 1.38. Ei huono radalla, mikä näytti kyllä tasaiselta mutta märältä. Kun tiedämme Antinvalmentaneen Eetua maltilla, on kutkuttavaa odottaa seuraavat 5-6 kuukautta syksyn startteja. Nyt samana iltana Lahdessa 5 nelivuotiasta varsaa juoksi Biofarm-karsinnassa 1.30 pintaan, mutta syksyä kohden erot tasoittuvat. Blogin kuvassa esittäytyvä varsa on ns. tilausvarsa. Emän nimi on Hultgårds Erika, tähtijuoksija, ensimmäisellä palkinnolla juoksijakantakirjassa. Se oli aikainen eli varhaislahjakas, joka 3-vuotiaana keväällä 17.5.2011 juoksi jari Kinnusen ajamana opetuslähdön 1.52,7 ja myöhemmin1,11,2011 koelähdön 1.40.0. 4-vuotiaana Erika voitti Risto Tupamäki kärryillä Satakunta ajon karsinnan ja oli finaalissa kunniakkaasti neljäs (1.31.1) . Myöhemmin uralla tuli hienoja tähtiaikoja kolmena vuonna, mutta myös vaivoja. Kun omistaja Virpi Färlin päätti siirtää tamman siitokseen, ehdotin kohdun vuokraamista ja Etupassin valitsemista partneriksi. Niin tehtii ja tässäon tulos. Varsa on hyvän kokoinen, tanakkarakenteinen, takajaloissa sukat, jauhokuono ja otsassa loistaa harvinaisen iso hohtavan valkoinen tähti. Siksi oripojan nimeksi on suunniteltu LOISTO TÄHTI iloisin Vapputerveisin Mane

1.5.2018 22:27  Anne

LOISTO TÄHTI ! Upea nimi upealle varsalle. Minä olin jo antanut sille lempinimen "Jalo" omassa kirjanpidossani. Kiitos Mane, kun valaisit meitä Eetun juoksussa ja kerroit Loisto Tähden historian. Antti sanoikin, että "ei sitä tiedä, mihinkä Eetu pystyy tulevaisuudessa, kun on noin laajat liikkeet ja ravivarma."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini