Eetua katsomassa

Maanantai 15.1.2018 - Anne


Eilinen Tupamäen reissu oli taas tosi onnistunut ja hilpeä.

Vierailun oli kokonaan touhunnut tallin melko uusi osakas, Sanna Valkeajärvi. Oli tosi kiva tavata Sanna ja nähdä, kuinka hyvin hän sopii Passilaiseksi.

Ensimmäinen ihmetys matkalla oli, kuinka maisemat vaihtuivat Oriveden jälkeen talviseksi. Yht´äkkiä meidät ympäröi puhdas valkoinen lumi ja kuuraiset puut. Kun nousimme ylös Tupamäkeen, luulimme olevamme lapissa.

Eetu odotti meitä valjaissa ja valmiina lähtemään lenkille. Ori on komistunut viime vuodesta. Säkäkorkeus 155-157, vankkarakenteinen ja mahdottoman hyväluonteinen.

Antti lähti ajamaan Eetua maantielle, me viisi "mammaa" sullouduttiin autoon ja lähdettiin ajamaan Eetun rinnalla. Sanna nuorimpana ja nokkelampana joutui roikkumaan avonaisesta auton ikkunasta Eetua kuvaten ja videoiden.

Oltiin ihan ihmeissämme, kun raskasrakenteinen, vähän pulska Eetu lähti menemään kepeää vetävää ravia. 4-vuotias orivarsa ei hämääntynyt yhtään, vaikka ajettiin autolla rinnalla. Innostui pätkän kilpailemaankin Bösön kanssa. Kaiken kaikkiaan valloittava varsa.

Päivän kruunasi Heidin tarjoamat torttukahvit, jota nauttiessa meitä viihdytti suloinen Sennityttö. Samalla kyselimme myös Antin suunnitelmista Eetun 4-vuotiskaudelle.

Viime vuosi Eetulla ajettiin kestävyysajoa. Alkuvuosi vielä jatketaan samaan malliin. Joka toinen päivä ajetaan vaihtelevasti pellolla reellä tai porukalla tiellä. Antti sanoi, että kilpailuissa pitäisi jo mennä alle 40 ja arveli, ettei Eetu ehkä talvella siihen yllä. Viikon päästä Killerille harjoitusraveihin ja sen jälkeen mahd. nuorten lähtöihin.

Tosi levollinen olo tuli Eetun suhteen. On iso asia, että varsa on pysynyt terveenä, jalat ovat vankat ja liikkeet laajat. Antti sanoi, että hän uskoo sen olevan viisi vuotiaana parhaimmillaan.

Alla Eetun vetävää menoa. Videota voi katsoa Facebook sivuilta https://www.facebook.com/Etupassi-Talli-720936404719921/

IMG_2689.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini