Eetua katsomassa

Perjantai 27.1.2017 - Anne


Käytiin viime sunnuntaina Petäjävedellä katsomassa Eetua (Etuaika) ja sen pikkuveljeä Topia (Etutopeva).

Oltiin Antin kanssa sovittu, että hän ajaa Eetun niin, että mekin päästään näkemään varsan liikkeitä. Siellä Eetu odottikin tallin vintillä valjastettuna, kun puolilta päivin saavuttiin Tupamäkeen.

Lähdettiin kahdella autolla seuraamaan Eetun menoa lumisella metsätiellä.

Antti oli laittanut painavamman kengän vasempaan takaseen ja perästä katsottuna jalka näytti toimivan ihan hyvin. Eetu juoksi rytmikästä ravia jonkin matkaa. Yöllä oli satanut lunta ja tie oli möhröinen ja raskas. Uskaltauduttiin autolla valjakon vierelle, toiveena videoida varsan ravia. Pari kertaa Eetu otti muutaman laukka-askeleen auton vieressä. Videoiminen ei onnistunut, kun oltiin niin lähellä hevosta, mutta pari kuvaa sain napattua.

Minä ihmettelin suunnattomasti, että varsa malttaa ravata kapealla, lumisella tiellä auton vieressä noinkin hyvin. Antin mielestä olisi pitänyt laittaa etusiin bootsit, koska hän oli juuri vuollut kaviot lyhyiksi ja epäili laukan johtuvan siitä. 

Minulle jäi epäselväksi, kuinka pitkän matkan Eetu ravasi, mutta hiessä se oli talliin tullessa.

Eetua on nyt kahluutettu lumessa pääosin kävellen, Anteron ohjeiden mukaisesti ja vas. takanen on selvästi parempi. Jatkossa edelleenkin enimmäkseen lumitreeniä 4-5 krt viikossa ja välillä porukassa hölkkälenkkejä. Kovaa ei vielä ajeta. Jos kaikki on kunnossa, ajetaan kesällä opetuslähtö ja syksyllä jokunen Nuoret-lähtö.

Luonne Eetulla on pysynyt kultaisena. Ihmisen käsittelyssä toimii kuin ruuna, mutta orien kanssa tulee orimaisuus esiin. On tosi hyvä asia, että Eetu vielä saa tarhata toisen oriin kanssa. Siinä tulee hyvää luonnollista liikettä. Ja rakenteeltaan varsa on tosi vahva, hyväasentoiset jalat, tällä hetkellä tosi pulska. Mane mittasi: säkä 157, takaa 158. Hiukan voi vielä kasvaa, toiv. ei paljoa.

Reissusta kuvia Kuva-albumissa "Retki Passin Pojat".

IMG_6471.JPG


Kommentit

28.1.2017 8:55  Anne

Etupassillakin on ajettu pitkiä hankitreenejä uittamisen lisäksi. Ori on terve ja pirteä. Ajatuksena helmikuussa starttiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini