Etupassi jalostuspäivillä

Tiistai 26.3.2019 - Anne

Hetken mielijohteesta päätettiin lähteä Etupassin kanssa Jokimaalle jalostuspäiville.

Vähän jännitti olla siellä Costellon, Köppisen, Erikassonin ym. kymmenen huippusiitosoriin joukossa. Siis meitä plikkoja jännitti, ei Etupassia.

Jalostuspäivät olivat to-pe 21.-22.3. Torstaina oli oriparaati, missä paikalla olevat 11 jalostusoria esiteltiin maneesissa. Sitä ennen kolmen henkilön asiantuntijaraati arvosteli kaikki oriit jälkeläisineen. Etupassi sai kehuja jälkeläisistään, juoksijalahjoistaan, suvustaan, eikä sitä haukuttu edes pienuudesta. Kaikki kolme raatilaista sanoivat, että ei tarvitse pelätä liian pieniä jälkeläisiä Etupassin kanssa.

Tämän jälkeen oriit olivat näytillä katoksessa ja vuoron perään kävivät pyörähtämässä maneesissa. Passi esittäytyi kolmantena ja käyttäytyi hienosti.

Etupassi astuu tämän kauden Metsäpirtissä, missä kävi jo koehypyllä ja sperman laatu todettiin hyväksi.

Alla Elina ja Passi Jokimaalla

IMG_0508A.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Koelähtö suoritettu

Tiistai 19.2.2019 - Anne

Vihdosta viimein Eetu pääsi suorittamaan koelähdön Killerillä ja hienosti se menikin.

Rata oli kova ja kurainen, hyvitystä 1s. Eetun aikaraja oli 46.0 ja poika paineli sen ajassa 36.8!Se aika olisi riittänyt 2. lähdön voittoonkin (voittoaika 36.9) ;)

Katselin lähdön tototv:stä, eikä siinä paljoa suomenhevosia näytetty, mutta rehtiä ravia näytti menevän. Nyt kun pääsisi säännöllisesti startteihin, niin kehittyy varmaan mukavasti.

Käytiin viime lauantaina porukalla katsomassakin Eetua. Eetu oli saanut paimennettavakseen rasavillin 2-vuotiaan orivarsan (Köppinen-Kuusysi). Hyvin tulivat toimeen samassa tarhassa.

IMG_9858A.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kunkkarireissulla Eetua katsomassa

Tiistai 31.7.2018 - Anne

Rovaniemen kuninkuuskilpailuihin menessä vietiin koirat ja pupu hoitoon Sanna Moilasen eläinhoitolaan Uuraisiin, missä on kaksi Etupassin varsaa, Etuloiste 3v ja Timppa 1v. Molemmat varsat olivat laitumella ja käytiin Lamppua (Etuloiste) katsomassa ihan läheltä. Tammavarsa on tosi hienon näköinen, juoksi meitä vastaan kepein liikkein. Sitä on talvi ajettu reellä ja kesä uitettu. Orivarsa Timppa oli niin kaukana, että ei nähty kuin silhuetti.

Lamppu_26.7.-18_4.jpg

 

Tullessa poikettiin Tupamäellä. Heidi oli aamulla käynyt ajamassa Eetulla. Luuliian poltosta on nyt kulunut tasan kuukausi. Jalassa ei näkynyt kuin pieni jälki ja Eetulla on ajettu viikon verran hölkkää, ei kuitenkaan vauhteja. Nyt Antti sanoi vievänsä sen radalle. Jos ravi on ok, niin pikku hiljaa starttiin. Treenissä Eetu on ollut tosi vireä.

Eetu oli tallin vieressä tarhassa ja olemus oli Apassimaisen ryhdikäs, kun se katsoi "ketäs tuolta tulee". Selvästi tunsi Elinan, joka on kaksi kesää orilaitumella käynyt Eetua hoitamassa. Maha on taas kasvanut, kun treeni on ollut kevyempää, mutta varsamaisuus on tipotiessään ja luonne Eetulla on jännä. Neljä vuotias ori, kunnioittaa ihmistä ja on seurallinen, mutta oli päässyt sähköttömistä langoista tallin kingin karsinaan ja sanellut marssijärjestyksen. Antti sanoi, että ei olisi kyllä uskonut ja selvisivät ilman haavereita.

Risto oli ehtinyt lähtemään Kuopion raveihin, ettei päästy onnittelemaan. ;(

Eetu_30.7.-18_5.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta.

Eetu harkkareissa 26.4.2018

Maanantai 30.4.2018 - Anne

Eetu kävi Killerin harkkareissa viime torstaina, 26.4 ja teki vahvan juoksun 1.45 aikaisessa lähdössä.

Antti oli Eetuun tosi tyytyväinen, vaikka ori hätäili lähdössä laukalle ja jäi kauaksi toisista. Varsa on kehittynyt paljon. Alkulaukkaa lukuun ottamatta, se keskittyi omaan juoksemiseensa, eikä vilkuillut kanssakilpailijoita, kuten viimeksi. Kokolaput oli silmillä, mutta Antti sanoi, että kokeilee vielä korvahuppuja, koska laukka tuli ilmeisesti toisten kovista käskyäänistä.

Katsokaa videolta, kuinka Eetu lähtee pitkällä askeleella laukan jälkeen tavoittamaan muita!Eetu radalla 1.

https://www.youtube.com/watch?v=R85uBc5Q_lE&list=PLypFIw7cCAzv1pXllpjMIWsddFW-lBw3E&index=3

Puhdasta ravia juoksee loppumatkan ja osoittaa kilpailuviettiä vastaamalla ulkoa tulleelle hevoselle maalisuoralla. Lopun menivät 39 vauhtia ja Eetulla jäi vielä varaakin.

Antti katselee sopivaa starttia, mutta yrittää viedä vielä harjoitusraveihin ennen oikeaa starttia. Varsan kanssa on edetty maltilla, kun on kasvanut niin suureksi ja pitkät liikkeet vaativat paljon voimaa.

Etupassille syntyi orivarsa 28.4, tamma Hultgårds Erika. Alla juuri syntynyt varsa. Kuvannut Mari Salminen.

Hauskaa vappua kaikille!

Jalo_28.4.-18.jpg

2 kommenttia .

Eetu harkkareissa

Maanantai 26.2.2018 - Anne

Käytiin Helenan ja Maija-Liisan kanssa viikonloppuna katsomassa Eetua ja Passia.

Kun reilu kuukausi sitten kirjoitin, että Eetu on "mahdottoman hyväluontoinen", niin nyt meitä vastassa olikin oripojanjullikka. Hauskaa, miten pienessä ajassa Eetusta on kuoriutunut oikea ori, selvästi kevättä rinnassa. Haettiin Eetu tarhasta tallin ylisille, kuorittiin loimista ja kevennettiin vähän talviturkkia harjaamalla. Koko ajan ori piti omaa shoutaan, epätavallista Eetua.

Yövyttiin Petäjäveden liepeillä, jotenka meillä oli mahdollisuus mennä sunnuntaina Killerille katsomaan Eetun harkkareita.

Antilla oli monta 4-5 vuotiasta hevosta harjoittelemassa ja Eetua ajoi Kari Masalin. Eetulle kokeiltiin nyt puolilappuja silmille ja se juoksi 1.50:n sarjassa (rata 1), jossa Antti ajoi Lumi-Oliveria (rata 3).

Tallikaverukset juoksivat rinnakkain ja peräkanaa. Kun Lumi-Oliver laukkasi, pysähtyi Eetu sen rinnalle ihmettelemään, mutta Eetulla ei ollut aikomustakaan laukata, vaan posotti puhdasta ravia koko matkan. Masalin oli tyytyväinen Eetun suoritukseen.

Antti sanoi kokeilevansa seuraavan kerran kokolappuja, joilla ori on selvästi terävämpi, mutta saattaa pelästyä takaa tulevia. Kun sopivat varusteet on selvillä, voi kokeilla starttiin.

Alla linkki harkkareihin ja muutama kuva Kuva-albumissa.

https://www.youtube.com/watch?v=kvbMnjWHvVY&t=0s&list=PLypFIw7cCAzvoNzZc8CwOe4XlLx3MQrYo&index=1

IMG_3156.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Eetua katsomassa

Maanantai 15.1.2018 - Anne

Eilinen Tupamäen reissu oli taas tosi onnistunut ja hilpeä.

Vierailun oli kokonaan touhunnut tallin melko uusi osakas, Sanna Valkeajärvi. Oli tosi kiva tavata Sanna ja nähdä, kuinka hyvin hän sopii Passilaiseksi.

Ensimmäinen ihmetys matkalla oli, kuinka maisemat vaihtuivat Oriveden jälkeen talviseksi. Yht´äkkiä meidät ympäröi puhdas valkoinen lumi ja kuuraiset puut. Kun nousimme ylös Tupamäkeen, luulimme olevamme lapissa.

Eetu odotti meitä valjaissa ja valmiina lähtemään lenkille. Ori on komistunut viime vuodesta. Säkäkorkeus 155-157, vankkarakenteinen ja mahdottoman hyväluonteinen.

Antti lähti ajamaan Eetua maantielle, me viisi "mammaa" sullouduttiin autoon ja lähdettiin ajamaan Eetun rinnalla. Sanna nuorimpana ja nokkelampana joutui roikkumaan avonaisesta auton ikkunasta Eetua kuvaten ja videoiden.

Oltiin ihan ihmeissämme, kun raskasrakenteinen, vähän pulska Eetu lähti menemään kepeää vetävää ravia. 4-vuotias orivarsa ei hämääntynyt yhtään, vaikka ajettiin autolla rinnalla. Innostui pätkän kilpailemaankin Bösön kanssa. Kaiken kaikkiaan valloittava varsa.

Päivän kruunasi Heidin tarjoamat torttukahvit, jota nauttiessa meitä viihdytti suloinen Sennityttö. Samalla kyselimme myös Antin suunnitelmista Eetun 4-vuotiskaudelle.

Viime vuosi Eetulla ajettiin kestävyysajoa. Alkuvuosi vielä jatketaan samaan malliin. Joka toinen päivä ajetaan vaihtelevasti pellolla reellä tai porukalla tiellä. Antti sanoi, että kilpailuissa pitäisi jo mennä alle 40 ja arveli, ettei Eetu ehkä talvella siihen yllä. Viikon päästä Killerille harjoitusraveihin ja sen jälkeen mahd. nuorten lähtöihin.

Tosi levollinen olo tuli Eetun suhteen. On iso asia, että varsa on pysynyt terveenä, jalat ovat vankat ja liikkeet laajat. Antti sanoi, että hän uskoo sen olevan viisi vuotiaana parhaimmillaan.

Alla Eetun vetävää menoa. Videota voi katsoa Facebook sivuilta https://www.facebook.com/Etupassi-Talli-720936404719921/

IMG_2689.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Hyväksyttyjä koelähtöjä

Tiistai 7.11.2017 - Anne

Isä ja poika suorittivat hyväksytyt koelähdöt parin päivän välein. Etupassi Mikkelissä perjantaina, 3.11, Jani Ruotsalaisen ohjastamana. Terholla oli samassa lähdössä oma hevonen, mistä syystä lainakuski.

Passi lähti radalta kaksi tyypilliseen tyyliinsä ja meinasi seota laukalle, mutta hyvin Jani sai askeleet raville, jonka jälkeen Passi ravasi kaksi kierrosta hienoa ravia, ajalla 33.6.

Terho sanoi, että Passi ei ole vielä aivan huipussaan. Hiittejä on ajettu kolmisen viikkoa, mutta ei vielä hirmu kovaa, eikä jalka ole reagoinut mitenkään. Koelähtö on nyt kuitenkin suoritettu ja kilpailulupa saatu.

Etuaika osallistui eilen, 6.11, Killerillä Nuoret radalle-lähtöön. Antti oli varsan suoritukseen tyytyväinen. Eetu lähti radalta 1 varsamaisesti ja aika verkkaisesti, mutta pysyi ravilla koko matkan. Aloitus varsoilla oli 50 pintaan ja Eetu jäi aloituksessa viimeiseksi. Ensimmäisellä takasuoralla se piristyi ja sai muut kiinni. Eetun ravi oli hyvää ja rytmikästä, eikä vetänyt yhtään takastaan. Vauhtia parhaimmillaan 40 pintaan. Tuloksena hyväksytty koelähtö, 100€ palkinto ajalla 46.9. Rata oli muutaman sekunnin raskas.

Kilpailuoikeus on siis Eetullakin normaali starttiin, mutta Antti ilmoittaa etusijassa Nuoret-lähtöihin, jos niitä on tarjolla, että varsa saisi lisää kokemusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Eetun opetuslähtö

Perjantai 8.9.2017 - Anne

Etuaika (Eetu) ravasi tänään hyväksytysti opetuslähdön, ajalla 1.54,3, kahdella laukalla.

Hyvä, opetuslähtö suoritettu, mutta siihen liittyi kommelluksia. Opetuslähdössä oli toinenkin Antin valmennettava, Lumi-Oliver, joka hylättiin liioista laukoista vaikka on lupaava varsa.

Orivarsat matkustivat samassa kopissa ja olivat ruvenneet matkalla möyryämään toisilleen niin, että Lumi-Oliver oli noussut puomin päälle. Sitä irroittaessa oli mennyt niin paljon aikaa, että lämmittely molemmilla varsoilla oli jäänyt olemattomaksi. Riston mielestä laukat johtuivat siitä ja oli Eetulla ajanut porukassa varovasti, ettei tulisi kolmatta hyppyä. Risto oli myös Eetun raviin tyytyväinen, sanoi, ettei liipannut yhtään takastaan.

Tästä kohti Nuoret lähtöjä, toivottavasti vähän hoikempana.

Hienon kuvan Eetusta lähetti Eveliina Liukkonen

Eetu_5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäretki Rautiaiselle tehty

Torstai 27.7.2017 - Anne

Ihan mahtava reissu taas takanapäin. Ilmakin sattui olemaan loistava, mikä tälle kesälle on harvinaista.

Kahdella autolla lähdettiin posottamaan Jyväskylän kautta  kohti Kangasniemeä ja kaksi autoa tuli etelän suunnalta. Oltiin Rautiaisella n. klo. 14:30.

Passi tuli tarhasta hirnuen, täynnä tarmoa ja treenatun näköisenä. Lähdettiin porukalla uittamaan oria puolen kilometrin päässä olevalle lammelle.

Pojalla oli kova kiire veteen ja lähti heti uimaan veneen rinnalla pitäen sieraimillaan hauskaa pörinää. Kaksi kunnon lenkkiä uitettiin, eikä Passi puhaltanut yhtään noustuaan rannalle.

Palkaksi sai tietenkin porkkanaa ja nautti silminnähden omistajiensa ihailusta. Mönkijän perässä Passi ravasi takaisin tallille, missä Terho esitteli meille sisällä olevat hevoset. Passia vastapäätä asustaa Camri ja Suivikas on viereisessä karsinassa. Tallissa vallitsee rauha ja sopusointu.

Saatiin tutustua kylpylä/siittolaan ja ennen kotiin lähtöä nautittiin maittavat kahvit, sekä ihasteltiin laitumella Come on Loven tämän kesän orivarsaa.

Suurkiitos isäntäväelle! 

Kuvia retkestä Kuva-Albumissa "Kesäretki Rautiaiselle 27.7.2017"

IMG_9354_A.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäretki Rautiaiselle

Lauantai 22.7.2017 - Anne

Torstaina, 27.7, ollaan menossa katsomaan Passia Rautiaiselle, Kangasniemelle.

Terho soitti viikolla, että Olli Kauko oli käynyt kuvaamassa Passin jalan ja se on lähtenyt paranemaan hienosti. Sovittiin samalla, että oltaisi Rautiaisella kello 14 aikaan.

Osa Passilaisista tulee omilla kyydeillään suoraan Kangasniemelle. Hattulasta lähtee 1-2 henkilöautoa, klo.10 maissa Tampereen kautta ja kyytiin mahtuu vielä pari henkilöä. Ilmoitautua voi vaikka edellisenä päivänä.

Siis: Torstai 27.7.2017 klo. 14 Rautiaisen Tallilla os. Konttikankaantie 11, 51440 Vuojalahti.

Tallille on helppo löytää, koska pikkutie on hyvin viitoitettu.

Konttikankaantie_11.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Eetu kävi Killerin radalla harjoittelemassa

Tiistai 4.7.2017 - Anne

Tänään Risto ja Antti kärräsivät kuorma-autollisen ravurinalkuja Killerille harjoittelemaan ratakäyttäytymistä. Eetu oli ainoa kolmevuotias nelivuotiaitten joukossa. Pareittain harjoittelivat ja Risto ajoi Eetulla nelivuotiaan vierellä ensimmäisen kierroksen 1.56 vauhtia ja toisen kierroksen 1.40, lopussa pätkän kovempaa. Antti ja Risto olivat tosi tyytyväisiä Eetun suoritukseen. Varsan ravi oli pääosin puhdasta ja letkeää, Risto oli huomannut jossain kohtaa aavistuksen vasemman takasen liippaamista rataan. Kotona epätasaisella tiellä tämä tulee helpommin esiin. Varsa ei myöskään ihmettele mitään uutta ympärillään ja käyttäytyy radalla kuin vanha konkari.

Antin mielestä tämä harjoitus riittää opetuslähtöön, joka on seuraavana tähtäimessä ja hyväksytyn opetuslähdön jälkeen nuoret radalle lähtöihin.

Kommentoi kirjoitusta.

Varsoja syntyy

Sunnuntai 4.6.2017 - Anne

Etupassille on tänä keväänä syntynyt jo neljä varsaa, kaksi tammaa ja kaksi oria.

Alla kuva 1.5 syntyneestä tammavarsasta, Tuovilan Ihme ja 30.5 syntyneestä orivarsasta, jolla ei vielä ole nimeä, emä Tintsun Viivi.

Tuovilan_ihme_4.jpg

Tuovilan Ihme

Orivarsa_Tintsun_Viivi_2.jpg

Orivarsa e. Tintsun Viivi

Uitettiin Särkisaareen tänään kaksi Passin varsaa, 2-v Etutopeva ja 1-v Jirih. Risto ja Virpi toivat Topin Petäjävedeltä. Päivä oli kaunis ja kaikin puolin onnistunut. 11 orivarsaa saatiin hienosti uitettua ja laskettua laitumelle. Paikalla oli paljon Etupassilaisiakin. Alla kuva veljeksistä. Lisää kuvia Kuva-Albumissa "Passin Pojat Särkisaareen 2017".

Topi_ja_Jirih.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Valoa tunnelin päässä

Torstai 27.4.2017 - Anne

Etupassi-Tallin talvi on ollut pitkäveteinen ja osakkailta kärsivällisyyttä vaativa.

Molempien oriiden valmentajat, ovat kuitenkin tehneet parhaansa ja suuren työn meidän hevosten kanssa, mistä toivottavasti saadaan tulevana suvena nauttia.

Etupassi on toipunut leikkauksesta hyvin. ”Se on nyt mallillaan” sanoi Terho eilen. Passilla on ajettu jo kovaa, eikä jalka reagoi mitenkään. Muutenkin Passi on hyvän näköinen ja parhaassa kunnossa, mitä Rautiaisella olo aikanaan on ollut. Terho uskoo vahvasti oriin paluuseen kilparadoille kesäkuussa.

Etuaika on saanut olla terveenä, lukuun ottamatta pientä flunssaa pari viikkoa sitten. Eetunkin treenit ovat sujuneet hyvin ja Antti vie sen Killerille harjoittelemaan joku päivä. Jos ratakäyttäytyminen onnistuu hyvin on edessä opetuslähtö. Antti informoi meitä molemmista, niin halukkaat voivat mennä katsomaan.

Juttelin myös viikko sitten Kai Finnbergin kanssa. Hän omistaa ja valmentaa 3v. tammavarsaa nimeltä Annen Vauhti (i. Etupassi e. Vauhtijaana ei. Jaanen Suikku). Tamma on opetettu ajolle 2-vuotiaana, on fiksu ja toimii hyvin. Pääosin on saanut olla laitumella ja tarhassa. Ajossa on järkevä, kuuliainen ja hölkkää hyvin. Ei ole ajettu lujaa koskaan. On ilmoitettu kaikkiin ikäkausikilpailuihin, syksyllä tai alkuvuodesta 2018 opetuslähtöön.

Vallatonta Vappua kaikille Passilaisille!

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi osakas ja kuulumiset

Perjantai 31.3.2017 - Anne

Ollaan saatu Etupassi-Talliin uusi osakas, Sanna Valkeajärvi, Pirkkalasta.

Sanna on niin tomera, että lähti heti tutustumaan tallin hevosiin. Eilen, 30.3, hän tapasi Etupassin Kangasniemellä. Terho oli ennättänyt lähteä Killerin raveihin, mutta tallitytöt olivat esitelleet Passin.

Tänään, 31.3, oli Sanna vieraillut Tupamäellä, ihastunut Eetuun ja saanut nauttia Virpin herkuista.

Tervetuloa Etupassi-Talliin Sanna!

Juttelin Antin kanssa Eetusta viikko sitten. Puhuttiin Tampereen valtakunnallisista 3-v suomenhevosten varsanäyttelystä ja mahd. Eetun ilmoittamisesta sinne. Antti oli sitä mieltä, että keskitytään vaan tulevaan opetuslähtöön. Sanoi, että on ajanut tammojen kanssa kimpassa ja Eetu pelittää hyvin.

Tänään juttelin Terhon kanssa. Passin sairaslomaan on kuulunut pari viikkoa pelkkää vesikävelyä. Nyt on sen lisäksi ajettu kärryillä pääosin kävelyä ja välillä kevyttä hölkkää. Jalka on parantunut hyvin. Toukokuussa tarkoitus ajaa hiittiä. Jos kaikki sujuu hyvin, pitäisi Passin olla starttikunnossa kesäkuun alussa.

Eetu toivottaa kaikille Hyvää Viikonloppua! Kuvan otti tänään Sanna Valkeajärvi.

Eetu_20170331.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sunnuntai-illan piristys

Sunnuntai 5.2.2017 - Anne

Antti soitti tänään mukavan puhelun treenilenkillä Eetun rattailta.

Eetulla oli bootsit etujaloissa ja ravi parempaa, kuin ilman painoja. Antti oli ajanut kahden minuutin vauhtia, vasen takanen oli nyt täysillä mukana ja ravi tuntui niin hyvältä, että Antti päästeli pätkän täysillä. Varsa oli yltänyt 1.42 vauhtiin. Vain hetken, mutta Antti sanoi, että se on harvinaista tässä vaiheessa 3-vuotis kautta.

Antti sanoi myös, että Eetulla on kova potku takajaloissa ja pitkä askel, kun lähtee oiken menemään ja tänään varsa oli parempi, kuin koskaan. Seuraavalla kerralla lupasi laittaa vielä pitkät hokit takasiin, että saa enemmän pitoa.

Mielenkiintoinen vuosi meillä edessä ja tästä on hyvä aloittaa uusi viikko.

Eetu.jpg  

3 kommenttia .

Teivossa kuultua

Lauantai 4.2.2017 - Anne

"Etupassin vasemman takajalan ongelmaa on hoidettu ja nyt se on ok. Sitkeä virus verotti monen hevosen peruskuntoa Rautiaisen tallissa syksyn ja talven aikana. Etupassi on nyt pirteä, iloinen ja terve ja sillä ajetaan peruskuntotreeniä, starttiin tähdäten."

Matti Mahlamäki tapasi Terhon ja Maaritin varikolla.

Odotusaikaa voi keventää tilaamalla Ravinetin vuosijulkaisun, joka tulee myyntiin ensi viikon alussa raviradoille ja Ravinetin verkkokauppaan. Julkaisussa orimainos Etupassista. :)

http://ravinetti.fi/raveista-rakkaudella-vuosijulkaisu-2017/

Kommentoi kirjoitusta.

Eetua katsomassa

Perjantai 27.1.2017 - Anne

Käytiin viime sunnuntaina Petäjävedellä katsomassa Eetua (Etuaika) ja sen pikkuveljeä Topia (Etutopeva).

Oltiin Antin kanssa sovittu, että hän ajaa Eetun niin, että mekin päästään näkemään varsan liikkeitä. Siellä Eetu odottikin tallin vintillä valjastettuna, kun puolilta päivin saavuttiin Tupamäkeen.

Lähdettiin kahdella autolla seuraamaan Eetun menoa lumisella metsätiellä.

Antti oli laittanut painavamman kengän vasempaan takaseen ja perästä katsottuna jalka näytti toimivan ihan hyvin. Eetu juoksi rytmikästä ravia jonkin matkaa. Yöllä oli satanut lunta ja tie oli möhröinen ja raskas. Uskaltauduttiin autolla valjakon vierelle, toiveena videoida varsan ravia. Pari kertaa Eetu otti muutaman laukka-askeleen auton vieressä. Videoiminen ei onnistunut, kun oltiin niin lähellä hevosta, mutta pari kuvaa sain napattua.

Minä ihmettelin suunnattomasti, että varsa malttaa ravata kapealla, lumisella tiellä auton vieressä noinkin hyvin. Antin mielestä olisi pitänyt laittaa etusiin bootsit, koska hän oli juuri vuollut kaviot lyhyiksi ja epäili laukan johtuvan siitä. 

Minulle jäi epäselväksi, kuinka pitkän matkan Eetu ravasi, mutta hiessä se oli talliin tullessa.

Eetua on nyt kahluutettu lumessa pääosin kävellen, Anteron ohjeiden mukaisesti ja vas. takanen on selvästi parempi. Jatkossa edelleenkin enimmäkseen lumitreeniä 4-5 krt viikossa ja välillä porukassa hölkkälenkkejä. Kovaa ei vielä ajeta. Jos kaikki on kunnossa, ajetaan kesällä opetuslähtö ja syksyllä jokunen Nuoret-lähtö.

Luonne Eetulla on pysynyt kultaisena. Ihmisen käsittelyssä toimii kuin ruuna, mutta orien kanssa tulee orimaisuus esiin. On tosi hyvä asia, että Eetu vielä saa tarhata toisen oriin kanssa. Siinä tulee hyvää luonnollista liikettä. Ja rakenteeltaan varsa on tosi vahva, hyväasentoiset jalat, tällä hetkellä tosi pulska. Mane mittasi: säkä 157, takaa 158. Hiukan voi vielä kasvaa, toiv. ei paljoa.

Reissusta kuvia Kuva-albumissa "Retki Passin Pojat".

IMG_6471.JPG

1 kommentti .

Uusi vuosi, uudet kujeet

Lauantai 7.1.2017 - Anne

Tammikuuta jo taaplataan pitkän matkaa. Tallin kantaori, Etupassi, kääntyi 11 vuotiaaksi ja poika, Etuaika aloittaa tärkeän 3-vuotiskautensa. Toivottavasti mielenkiintoinen ja antoisa ravivuosi edessäpäin.

Etupassilla on viisi kuukautta starttitaukoa takanapäin, jalkavaivan ja Rautiaisen tallissa sitkeästi vierailleen viruksen takia. Ori on ollut liikkeessä kuitenkin koko ajan, eikä peruskunto ole päässyt huononemaan. Terho toivoo, että muutaman päivän kirpeät pakkaset ovat vieneet taudin mennessään ja saisi ilmoitella hevosia starttiin. Vähälumisen pakkasjakson ansiosta ovat saaneet mainion jääradan tehtyä, missä Passikin on päässyt jo treenaamaan.

Etuaika puolestaan on saanut lumitreeniä useamman viikon. Vaikka joulukuu oli lumeton suuressa osassa maata, Petäjävedellä, Tupamäen tallilla pääsi reellä ajamaan pellolla. Eetu on vahvistunut ja ollut terveenä.

Orimainoksia jo väsätään kovaa kyytiä. Etupassi hyppää pukille ensi kesänä Rautiaisella ja sitä mainostetaan Ravinetin vuosijulkaisussa 2017, joka ilmestyy helmikuussa. Hankkikaapa ko. opus käsiinne! Siinä esitellään mm. kuluneen vuoden mielenkiintoisimmat hevoset ja ihmiset sekä käsitellään ravijalostuksen kuumimpia käänteitä ympäri maailman. Teos on n. 150 sivuinen.

Hyvää ravivuotta 2017 kaikille Passilaisille! Alla oleva kuva on otettu viime kesänä Rautiaisen tallista. Kuvassa Helena ja Passi.

Helena_ja_Passi.jpg

2 kommenttia .

Antin varsat vauhdissa

Maanantai 10.10.2016 - Anne

Tupamäen Antin treenissä olevat kolme 3-vuotiasta varsaa esiintyivät edukseen tänään Killerillä.

Viisning (i. Liising, e. Neiti Patsuri) ravasi Junnustartti karsinnan kolmanneksi, ajalla 36,1.

Rihkama (i. Hilpetööri, e. Tikalo) voitti Nuoret radalle lähdön, ajalla 43,6 ja toiseksi tuli Monello (i. I.P. Lento, e. Vernan Virkku) ajalla 43,8.

Kaikki varsat ravasivat hyvällä tyylillä ja erityisesti Rihkaman suoritus lämmitti, koska on meidän Etuajan veli, vain vuotta vanhempi. Katso Rihkaman juoksu täältä

http://tototv.icareus.com/web/guest/bonusvideot

Antilta näyttää sujuvan myös nuorten hevosten valmennus ja ollaan onnekkaita, että Eetu saa seurata näiden varsojen kavionjälkiä. 

1 kommentti .

Kriterium Finaali

Sunnuntai 2.10.2016 - Anne

Etupassin varsa eilen Kriterium Finaalissa! Mahtavaa.

Tamma, Ponutella, oli loistokunnossa. Ravi oli kevyttä ja lennokasta, niin lämmittelyssä, kuin startissakin. Lähdössä Tellu pääsi seitsemmänneltä radalta hienosti viidenneksi sisälle, ja pysyi kärkijoukoissa ensimmäisen kierroksen. Toisella kierroksella, takasuoran alussa, Risto veti korvat auki, jolloin Tellu kiristi vauhtiaan ja sekosi askelissaan, seurauksena paha laukka, jääden kauaksi muista.

Tilanteeseen nähden kahdeksas sija oli mainio sijoitus, sillä tamma osoitti olevansa huippukunnossa, saavuttaen väsymättömästi kilpakumppaneitaan.

Isä Passi on terve ja sillä on ajettu reipas hiitti. Terho katsoo sopivan startin lähiaikoina.

Kriterium_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »