Eetua katsomassa

Maanantai 15.1.2018 - Anne

Eilinen Tupamäen reissu oli taas tosi onnistunut ja hilpeä.

Vierailun oli kokonaan touhunnut tallin melko uusi osakas, Sanna Valkeajärvi. Oli tosi kiva tavata Sanna ja nähdä, kuinka hyvin hän sopii Passilaiseksi.

Ensimmäinen ihmetys matkalla oli, kuinka maisemat vaihtuivat Oriveden jälkeen talviseksi. Yht´äkkiä meidät ympäröi puhdas valkoinen lumi ja kuuraiset puut. Kun nousimme ylös Tupamäkeen, luulimme olevamme lapissa.

Eetu odotti meitä valjaissa ja valmiina lähtemään lenkille. Ori on komistunut viime vuodesta. Säkäkorkeus 155-157, vankkarakenteinen ja mahdottoman hyväluonteinen.

Antti lähti ajamaan Eetua maantielle, me viisi "mammaa" sullouduttiin autoon ja lähdettiin ajamaan Eetun rinnalla. Sanna nuorimpana ja nokkelampana joutui roikkumaan avonaisesta auton ikkunasta Eetua kuvaten ja videoiden.

Oltiin ihan ihmeissämme, kun raskasrakenteinen, vähän pulska Eetu lähti menemään kepeää vetävää ravia. 4-vuotias orivarsa ei hämääntynyt yhtään, vaikka ajettiin autolla rinnalla. Innostui pätkän kilpailemaankin Bösön kanssa. Kaiken kaikkiaan valloittava varsa.

Päivän kruunasi Heidin tarjoamat torttukahvit, jota nauttiessa meitä viihdytti suloinen Sennityttö. Samalla kyselimme myös Antin suunnitelmista Eetun 4-vuotiskaudelle.

Viime vuosi Eetulla ajettiin kestävyysajoa. Alkuvuosi vielä jatketaan samaan malliin. Joka toinen päivä ajetaan vaihtelevasti pellolla reellä tai porukalla tiellä. Antti sanoi, että kilpailuissa pitäisi jo mennä alle 40 ja arveli, ettei Eetu ehkä talvella siihen yllä. Viikon päästä Killerille harjoitusraveihin ja sen jälkeen mahd. nuorten lähtöihin.

Tosi levollinen olo tuli Eetun suhteen. On iso asia, että varsa on pysynyt terveenä, jalat ovat vankat ja liikkeet laajat. Antti sanoi, että hän uskoo sen olevan viisi vuotiaana parhaimmillaan.

Alla Eetun vetävää menoa. Videota voi katsoa Facebook sivuilta https://www.facebook.com/Etupassi-Talli-720936404719921/

IMG_2689.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Hyväksyttyjä koelähtöjä

Tiistai 7.11.2017 - Anne

Isä ja poika suorittivat hyväksytyt koelähdöt parin päivän välein. Etupassi Mikkelissä perjantaina, 3.11, Jani Ruotsalaisen ohjastamana. Terholla oli samassa lähdössä oma hevonen, mistä syystä lainakuski.

Passi lähti radalta kaksi tyypilliseen tyyliinsä ja meinasi seota laukalle, mutta hyvin Jani sai askeleet raville, jonka jälkeen Passi ravasi kaksi kierrosta hienoa ravia, ajalla 33.6.

Terho sanoi, että Passi ei ole vielä aivan huipussaan. Hiittejä on ajettu kolmisen viikkoa, mutta ei vielä hirmu kovaa, eikä jalka ole reagoinut mitenkään. Koelähtö on nyt kuitenkin suoritettu ja kilpailulupa saatu.

Etuaika osallistui eilen, 6.11, Killerillä Nuoret radalle-lähtöön. Antti oli varsan suoritukseen tyytyväinen. Eetu lähti radalta 1 varsamaisesti ja aika verkkaisesti, mutta pysyi ravilla koko matkan. Aloitus varsoilla oli 50 pintaan ja Eetu jäi aloituksessa viimeiseksi. Ensimmäisellä takasuoralla se piristyi ja sai muut kiinni. Eetun ravi oli hyvää ja rytmikästä, eikä vetänyt yhtään takastaan. Vauhtia parhaimmillaan 40 pintaan. Tuloksena hyväksytty koelähtö, 100€ palkinto ajalla 46.9. Rata oli muutaman sekunnin raskas.

Kilpailuoikeus on siis Eetullakin normaali starttiin, mutta Antti ilmoittaa etusijassa Nuoret-lähtöihin, jos niitä on tarjolla, että varsa saisi lisää kokemusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Eetun opetuslähtö

Perjantai 8.9.2017 - Anne

Etuaika (Eetu) ravasi tänään hyväksytysti opetuslähdön, ajalla 1.54,3, kahdella laukalla.

Hyvä, opetuslähtö suoritettu, mutta siihen liittyi kommelluksia. Opetuslähdössä oli toinenkin Antin valmennettava, Lumi-Oliver, joka hylättiin liioista laukoista vaikka on lupaava varsa.

Orivarsat matkustivat samassa kopissa ja olivat ruvenneet matkalla möyryämään toisilleen niin, että Lumi-Oliver oli noussut puomin päälle. Sitä irroittaessa oli mennyt niin paljon aikaa, että lämmittely molemmilla varsoilla oli jäänyt olemattomaksi. Riston mielestä laukat johtuivat siitä ja oli Eetulla ajanut porukassa varovasti, ettei tulisi kolmatta hyppyä. Risto oli myös Eetun raviin tyytyväinen, sanoi, ettei liipannut yhtään takastaan.

Tästä kohti Nuoret lähtöjä, toivottavasti vähän hoikempana.

Hienon kuvan Eetusta lähetti Eveliina Liukkonen

Eetu_5.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäretki Rautiaiselle tehty

Torstai 27.7.2017 - Anne

Ihan mahtava reissu taas takanapäin. Ilmakin sattui olemaan loistava, mikä tälle kesälle on harvinaista.

Kahdella autolla lähdettiin posottamaan Jyväskylän kautta  kohti Kangasniemeä ja kaksi autoa tuli etelän suunnalta. Oltiin Rautiaisella n. klo. 14:30.

Passi tuli tarhasta hirnuen, täynnä tarmoa ja treenatun näköisenä. Lähdettiin porukalla uittamaan oria puolen kilometrin päässä olevalle lammelle.

Pojalla oli kova kiire veteen ja lähti heti uimaan veneen rinnalla pitäen sieraimillaan hauskaa pörinää. Kaksi kunnon lenkkiä uitettiin, eikä Passi puhaltanut yhtään noustuaan rannalle.

Palkaksi sai tietenkin porkkanaa ja nautti silminnähden omistajiensa ihailusta. Mönkijän perässä Passi ravasi takaisin tallille, missä Terho esitteli meille sisällä olevat hevoset. Passia vastapäätä asustaa Camri ja Suivikas on viereisessä karsinassa. Tallissa vallitsee rauha ja sopusointu.

Saatiin tutustua kylpylä/siittolaan ja ennen kotiin lähtöä nautittiin maittavat kahvit, sekä ihasteltiin laitumella Come on Loven tämän kesän orivarsaa.

Suurkiitos isäntäväelle! 

Kuvia retkestä Kuva-Albumissa "Kesäretki Rautiaiselle 27.7.2017"

IMG_9354_A.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäretki Rautiaiselle

Lauantai 22.7.2017 - Anne

Torstaina, 27.7, ollaan menossa katsomaan Passia Rautiaiselle, Kangasniemelle.

Terho soitti viikolla, että Olli Kauko oli käynyt kuvaamassa Passin jalan ja se on lähtenyt paranemaan hienosti. Sovittiin samalla, että oltaisi Rautiaisella kello 14 aikaan.

Osa Passilaisista tulee omilla kyydeillään suoraan Kangasniemelle. Hattulasta lähtee 1-2 henkilöautoa, klo.10 maissa Tampereen kautta ja kyytiin mahtuu vielä pari henkilöä. Ilmoitautua voi vaikka edellisenä päivänä.

Siis: Torstai 27.7.2017 klo. 14 Rautiaisen Tallilla os. Konttikankaantie 11, 51440 Vuojalahti.

Tallille on helppo löytää, koska pikkutie on hyvin viitoitettu.

Konttikankaantie_11.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Eetu kävi Killerin radalla harjoittelemassa

Tiistai 4.7.2017 - Anne

Tänään Risto ja Antti kärräsivät kuorma-autollisen ravurinalkuja Killerille harjoittelemaan ratakäyttäytymistä. Eetu oli ainoa kolmevuotias nelivuotiaitten joukossa. Pareittain harjoittelivat ja Risto ajoi Eetulla nelivuotiaan vierellä ensimmäisen kierroksen 1.56 vauhtia ja toisen kierroksen 1.40, lopussa pätkän kovempaa. Antti ja Risto olivat tosi tyytyväisiä Eetun suoritukseen. Varsan ravi oli pääosin puhdasta ja letkeää, Risto oli huomannut jossain kohtaa aavistuksen vasemman takasen liippaamista rataan. Kotona epätasaisella tiellä tämä tulee helpommin esiin. Varsa ei myöskään ihmettele mitään uutta ympärillään ja käyttäytyy radalla kuin vanha konkari.

Antin mielestä tämä harjoitus riittää opetuslähtöön, joka on seuraavana tähtäimessä ja hyväksytyn opetuslähdön jälkeen nuoret radalle lähtöihin.

Kommentoi kirjoitusta.

Varsoja syntyy

Sunnuntai 4.6.2017 - Anne

Etupassille on tänä keväänä syntynyt jo neljä varsaa, kaksi tammaa ja kaksi oria.

Alla kuva 1.5 syntyneestä tammavarsasta, Tuovilan Ihme ja 30.5 syntyneestä orivarsasta, jolla ei vielä ole nimeä, emä Tintsun Viivi.

Tuovilan_ihme_4.jpg

Tuovilan Ihme

Orivarsa_Tintsun_Viivi_2.jpg

Orivarsa e. Tintsun Viivi

Uitettiin Särkisaareen tänään kaksi Passin varsaa, 2-v Etutopeva ja 1-v Jirih. Risto ja Virpi toivat Topin Petäjävedeltä. Päivä oli kaunis ja kaikin puolin onnistunut. 11 orivarsaa saatiin hienosti uitettua ja laskettua laitumelle. Paikalla oli paljon Etupassilaisiakin. Alla kuva veljeksistä. Lisää kuvia Kuva-Albumissa "Passin Pojat Särkisaareen 2017".

Topi_ja_Jirih.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Valoa tunnelin päässä

Torstai 27.4.2017 - Anne

Etupassi-Tallin talvi on ollut pitkäveteinen ja osakkailta kärsivällisyyttä vaativa.

Molempien oriiden valmentajat, ovat kuitenkin tehneet parhaansa ja suuren työn meidän hevosten kanssa, mistä toivottavasti saadaan tulevana suvena nauttia.

Etupassi on toipunut leikkauksesta hyvin. ”Se on nyt mallillaan” sanoi Terho eilen. Passilla on ajettu jo kovaa, eikä jalka reagoi mitenkään. Muutenkin Passi on hyvän näköinen ja parhaassa kunnossa, mitä Rautiaisella olo aikanaan on ollut. Terho uskoo vahvasti oriin paluuseen kilparadoille kesäkuussa.

Etuaika on saanut olla terveenä, lukuun ottamatta pientä flunssaa pari viikkoa sitten. Eetunkin treenit ovat sujuneet hyvin ja Antti vie sen Killerille harjoittelemaan joku päivä. Jos ratakäyttäytyminen onnistuu hyvin on edessä opetuslähtö. Antti informoi meitä molemmista, niin halukkaat voivat mennä katsomaan.

Juttelin myös viikko sitten Kai Finnbergin kanssa. Hän omistaa ja valmentaa 3v. tammavarsaa nimeltä Annen Vauhti (i. Etupassi e. Vauhtijaana ei. Jaanen Suikku). Tamma on opetettu ajolle 2-vuotiaana, on fiksu ja toimii hyvin. Pääosin on saanut olla laitumella ja tarhassa. Ajossa on järkevä, kuuliainen ja hölkkää hyvin. Ei ole ajettu lujaa koskaan. On ilmoitettu kaikkiin ikäkausikilpailuihin, syksyllä tai alkuvuodesta 2018 opetuslähtöön.

Vallatonta Vappua kaikille Passilaisille!

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi osakas ja kuulumiset

Perjantai 31.3.2017 - Anne

Ollaan saatu Etupassi-Talliin uusi osakas, Sanna Valkeajärvi, Pirkkalasta.

Sanna on niin tomera, että lähti heti tutustumaan tallin hevosiin. Eilen, 30.3, hän tapasi Etupassin Kangasniemellä. Terho oli ennättänyt lähteä Killerin raveihin, mutta tallitytöt olivat esitelleet Passin.

Tänään, 31.3, oli Sanna vieraillut Tupamäellä, ihastunut Eetuun ja saanut nauttia Virpin herkuista.

Tervetuloa Etupassi-Talliin Sanna!

Juttelin Antin kanssa Eetusta viikko sitten. Puhuttiin Tampereen valtakunnallisista 3-v suomenhevosten varsanäyttelystä ja mahd. Eetun ilmoittamisesta sinne. Antti oli sitä mieltä, että keskitytään vaan tulevaan opetuslähtöön. Sanoi, että on ajanut tammojen kanssa kimpassa ja Eetu pelittää hyvin.

Tänään juttelin Terhon kanssa. Passin sairaslomaan on kuulunut pari viikkoa pelkkää vesikävelyä. Nyt on sen lisäksi ajettu kärryillä pääosin kävelyä ja välillä kevyttä hölkkää. Jalka on parantunut hyvin. Toukokuussa tarkoitus ajaa hiittiä. Jos kaikki sujuu hyvin, pitäisi Passin olla starttikunnossa kesäkuun alussa.

Eetu toivottaa kaikille Hyvää Viikonloppua! Kuvan otti tänään Sanna Valkeajärvi.

Eetu_20170331.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sunnuntai-illan piristys

Sunnuntai 5.2.2017 - Anne

Antti soitti tänään mukavan puhelun treenilenkillä Eetun rattailta.

Eetulla oli bootsit etujaloissa ja ravi parempaa, kuin ilman painoja. Antti oli ajanut kahden minuutin vauhtia, vasen takanen oli nyt täysillä mukana ja ravi tuntui niin hyvältä, että Antti päästeli pätkän täysillä. Varsa oli yltänyt 1.42 vauhtiin. Vain hetken, mutta Antti sanoi, että se on harvinaista tässä vaiheessa 3-vuotis kautta.

Antti sanoi myös, että Eetulla on kova potku takajaloissa ja pitkä askel, kun lähtee oiken menemään ja tänään varsa oli parempi, kuin koskaan. Seuraavalla kerralla lupasi laittaa vielä pitkät hokit takasiin, että saa enemmän pitoa.

Mielenkiintoinen vuosi meillä edessä ja tästä on hyvä aloittaa uusi viikko.

Eetu.jpg  

3 kommenttia .

Teivossa kuultua

Lauantai 4.2.2017 - Anne

"Etupassin vasemman takajalan ongelmaa on hoidettu ja nyt se on ok. Sitkeä virus verotti monen hevosen peruskuntoa Rautiaisen tallissa syksyn ja talven aikana. Etupassi on nyt pirteä, iloinen ja terve ja sillä ajetaan peruskuntotreeniä, starttiin tähdäten."

Matti Mahlamäki tapasi Terhon ja Maaritin varikolla.

Odotusaikaa voi keventää tilaamalla Ravinetin vuosijulkaisun, joka tulee myyntiin ensi viikon alussa raviradoille ja Ravinetin verkkokauppaan. Julkaisussa orimainos Etupassista. :)

http://ravinetti.fi/raveista-rakkaudella-vuosijulkaisu-2017/

Kommentoi kirjoitusta.

Eetua katsomassa

Perjantai 27.1.2017 - Anne

Käytiin viime sunnuntaina Petäjävedellä katsomassa Eetua (Etuaika) ja sen pikkuveljeä Topia (Etutopeva).

Oltiin Antin kanssa sovittu, että hän ajaa Eetun niin, että mekin päästään näkemään varsan liikkeitä. Siellä Eetu odottikin tallin vintillä valjastettuna, kun puolilta päivin saavuttiin Tupamäkeen.

Lähdettiin kahdella autolla seuraamaan Eetun menoa lumisella metsätiellä.

Antti oli laittanut painavamman kengän vasempaan takaseen ja perästä katsottuna jalka näytti toimivan ihan hyvin. Eetu juoksi rytmikästä ravia jonkin matkaa. Yöllä oli satanut lunta ja tie oli möhröinen ja raskas. Uskaltauduttiin autolla valjakon vierelle, toiveena videoida varsan ravia. Pari kertaa Eetu otti muutaman laukka-askeleen auton vieressä. Videoiminen ei onnistunut, kun oltiin niin lähellä hevosta, mutta pari kuvaa sain napattua.

Minä ihmettelin suunnattomasti, että varsa malttaa ravata kapealla, lumisella tiellä auton vieressä noinkin hyvin. Antin mielestä olisi pitänyt laittaa etusiin bootsit, koska hän oli juuri vuollut kaviot lyhyiksi ja epäili laukan johtuvan siitä. 

Minulle jäi epäselväksi, kuinka pitkän matkan Eetu ravasi, mutta hiessä se oli talliin tullessa.

Eetua on nyt kahluutettu lumessa pääosin kävellen, Anteron ohjeiden mukaisesti ja vas. takanen on selvästi parempi. Jatkossa edelleenkin enimmäkseen lumitreeniä 4-5 krt viikossa ja välillä porukassa hölkkälenkkejä. Kovaa ei vielä ajeta. Jos kaikki on kunnossa, ajetaan kesällä opetuslähtö ja syksyllä jokunen Nuoret-lähtö.

Luonne Eetulla on pysynyt kultaisena. Ihmisen käsittelyssä toimii kuin ruuna, mutta orien kanssa tulee orimaisuus esiin. On tosi hyvä asia, että Eetu vielä saa tarhata toisen oriin kanssa. Siinä tulee hyvää luonnollista liikettä. Ja rakenteeltaan varsa on tosi vahva, hyväasentoiset jalat, tällä hetkellä tosi pulska. Mane mittasi: säkä 157, takaa 158. Hiukan voi vielä kasvaa, toiv. ei paljoa.

Reissusta kuvia Kuva-albumissa "Retki Passin Pojat".

IMG_6471.JPG

1 kommentti .

Uusi vuosi, uudet kujeet

Lauantai 7.1.2017 - Anne

Tammikuuta jo taaplataan pitkän matkaa. Tallin kantaori, Etupassi, kääntyi 11 vuotiaaksi ja poika, Etuaika aloittaa tärkeän 3-vuotiskautensa. Toivottavasti mielenkiintoinen ja antoisa ravivuosi edessäpäin.

Etupassilla on viisi kuukautta starttitaukoa takanapäin, jalkavaivan ja Rautiaisen tallissa sitkeästi vierailleen viruksen takia. Ori on ollut liikkeessä kuitenkin koko ajan, eikä peruskunto ole päässyt huononemaan. Terho toivoo, että muutaman päivän kirpeät pakkaset ovat vieneet taudin mennessään ja saisi ilmoitella hevosia starttiin. Vähälumisen pakkasjakson ansiosta ovat saaneet mainion jääradan tehtyä, missä Passikin on päässyt jo treenaamaan.

Etuaika puolestaan on saanut lumitreeniä useamman viikon. Vaikka joulukuu oli lumeton suuressa osassa maata, Petäjävedellä, Tupamäen tallilla pääsi reellä ajamaan pellolla. Eetu on vahvistunut ja ollut terveenä.

Orimainoksia jo väsätään kovaa kyytiä. Etupassi hyppää pukille ensi kesänä Rautiaisella ja sitä mainostetaan Ravinetin vuosijulkaisussa 2017, joka ilmestyy helmikuussa. Hankkikaapa ko. opus käsiinne! Siinä esitellään mm. kuluneen vuoden mielenkiintoisimmat hevoset ja ihmiset sekä käsitellään ravijalostuksen kuumimpia käänteitä ympäri maailman. Teos on n. 150 sivuinen.

Hyvää ravivuotta 2017 kaikille Passilaisille! Alla oleva kuva on otettu viime kesänä Rautiaisen tallista. Kuvassa Helena ja Passi.

Helena_ja_Passi.jpg

2 kommenttia .

Antin varsat vauhdissa

Maanantai 10.10.2016 - Anne

Tupamäen Antin treenissä olevat kolme 3-vuotiasta varsaa esiintyivät edukseen tänään Killerillä.

Viisning (i. Liising, e. Neiti Patsuri) ravasi Junnustartti karsinnan kolmanneksi, ajalla 36,1.

Rihkama (i. Hilpetööri, e. Tikalo) voitti Nuoret radalle lähdön, ajalla 43,6 ja toiseksi tuli Monello (i. I.P. Lento, e. Vernan Virkku) ajalla 43,8.

Kaikki varsat ravasivat hyvällä tyylillä ja erityisesti Rihkaman suoritus lämmitti, koska on meidän Etuajan veli, vain vuotta vanhempi. Katso Rihkaman juoksu täältä

http://tototv.icareus.com/web/guest/bonusvideot

Antilta näyttää sujuvan myös nuorten hevosten valmennus ja ollaan onnekkaita, että Eetu saa seurata näiden varsojen kavionjälkiä. 

1 kommentti .

Kriterium Finaali

Sunnuntai 2.10.2016 - Anne

Etupassin varsa eilen Kriterium Finaalissa! Mahtavaa.

Tamma, Ponutella, oli loistokunnossa. Ravi oli kevyttä ja lennokasta, niin lämmittelyssä, kuin startissakin. Lähdössä Tellu pääsi seitsemmänneltä radalta hienosti viidenneksi sisälle, ja pysyi kärkijoukoissa ensimmäisen kierroksen. Toisella kierroksella, takasuoran alussa, Risto veti korvat auki, jolloin Tellu kiristi vauhtiaan ja sekosi askelissaan, seurauksena paha laukka, jääden kauaksi muista.

Tilanteeseen nähden kahdeksas sija oli mainio sijoitus, sillä tamma osoitti olevansa huippukunnossa, saavuttaen väsymättömästi kilpakumppaneitaan.

Isä Passi on terve ja sillä on ajettu reipas hiitti. Terho katsoo sopivan startin lähiaikoina.

Kriterium_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Masa Kriterium karsinnoissa

Torstai 15.9.2016 - Anne

Sen verran on nuppi vielä sekaisin kuumeesta, että en eilen huomannut Nuoralan Masan osallistumista Kriterium karsintoihin!

Elikkä, sitä suuremmalla syyllä kaikki Passilaiset tiistaina, 20.9, Teivoon! Pidetään ensin kokous, alkaen klo. 16 ja sen jälkeen jännäämään ja kannustamaan Passin varsat hyviin suorituksiin.

Kriterium_karsinta_Masa.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Syyskokous ja varsat vauhdissa

Keskiviikko 14.9.2016 - Anne

Huom! Syyskokouksen viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.9!

Voi tulla ilmoittamattakin, mutta tarjoilun vuoksi olisi hyvä tietää n. osallistujamäärä ja varmistaa ilmainen sisäänpääsy.

Kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan Passin varsaa Ponutellaa, joka osallistuu Kriterium karsinta lähtöön, klo. 18:50, 3. lähtö.

Kriterium_karsinta.JPG

Toinenkin Passin tammavarsa, Taikapassi, teki hienon suorituksen Jyväskyässä, 9.9, suoriutumalla neljänneksi puhtaalla ravilla, 12 kilpakumppanin joukosta, ajalla 36.0, Olavi Inkisen ohjastamana.

Eetun 3-v. veli, Rihkama, juoksi myös samana päivänä Jyväskylässä opetuslähdön puhtaasti, ajalla 53.6, ohjissa Risto Tupamäki.

Kommentoi kirjoitusta.

Särkisaaren loma loppu

Torstai 8.9.2016 - Anne

Eetun kesäloma Särkisaaressa loppui viime maanantaina. Ilma oli loistava ja paikalla monta Passilaista. Vaikka toinen meidän "hovi"taluttajista oli sairaana, selviydyttiin urakasta reippaitten kimppalaisten ansiosta.

Eetun kesä saaressa sujui ongelmitta. Alkukesästä kävimme muutaman kerran katsomassa Eetun oikeaa silmää, kun se punersi. Putsattiin sitä keitetyllä vedellä vuoroin Veikon (saarivahti) kanssa, niin se pian rauhoittui. Ruoka riitti hyvin kaikille hevosille ja ne olivatkin pulskassa kunnossa hakiessa.

Hämeen Jalostusliiton naiset olivat keittäneet taas maittavat kahvit kaikille hakijoille. Nautimme ne ensin, ennen kuin uitto alkoi. Varsat on syytä ottaa yhtä aikaa kiinni ja taluttaa rantaan, että suurimmilta ryntäyksiltä selvitään. Onneksi Risto oli Eetun suupielissä, sillä heiveröisempi olisi pian päätynyt järveen, niin kiire Eetulla oli mantereelle.

Tällä kertaa varsat vedettiin rannasta narulla ja Eetu pistelikin melkoista ravia koko järvimatkan, niin ettei Risto millään kerinnyt sitä vastaanottamaan. Vastassa oli onneksi raavaita miehiä, jotka luovuttivat orin Ristolle.

Jorma auttoi Elinaa pitelemään Topia, kun se joutui hetken olemaan ilman isoveljeä. Topi tuli rauhallisemmin ja joutui uimaankin pienen pätkän.

Risto vei molemmat varsat Petäjävedelle Lamminahon pihattoon. Etupassin toinen 1-v. orivarsa, Ristoppi, menehtyi 27.8, ohutsuolen ähkyyn. Ripan ja Topin piti mennä yhdessä pihattoon, mutta näin ollen Eetun kesäloma jatkuu syyskuun ja se toimii Topin kaverina alkuun. Syyskuun aikana täytyy löytyä Topille kaveri (kavereita). Pihattoon mahtuu hyvin neljä varsaa.

Pihatto on 1ha mäkinen tarha lämpöeritetyllä suojalla, missä hevosisita pidetään hyvää huolta.

Jos tiedätte orivarsan olevan seuraa vailla, pyytäkää ottamaan yhteyttä minuun.

Kuva-albumissa kuvia Särkisaari 2016 "Loma loppu"

Alla Risto, Eetu, Elina ja Topi odottamasa vuoroaan järveen.

IMG_4987_A.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Varsojen uitto Särkisaaresta

Sunnuntai 21.8.2016 - Anne

Kesäloma on lopuillaan ainakin Särkisaaren orivarsoilla. Parin viikon päästä, maanantaina 5.9, klo. 16 alkaen uitetaan varsat mantereelle.

Kaikki kynnelle kykenevät Passilaiset mukaan hakemaan Eetua ja pikkuveljiä saaresta.

Risto tulee taas kuorma-autolla ja ottaa kaikki Passin varsat mukaansa. Eetu menee Antille "isojen poikien" treeniin ja Ripa ja Topi Ristolle ajo-opetukseen.

Saaresta uitto on nopeampi toimenpide, kuin saareen vienti. Tulkaa paikalle viimeistään klo. 16. Toimitusta voi katsella mantereelta käsinkin, jos ei halua tehdä venematkaa.

Eetulla oli kiire keväällä saareen, kuinkakohan takaisinpäin? Kuva: Maria Saxlin

IMG_1231.JPG

Vielä ajo-ohjeet niille, jotka eivät ole saaressa käyneet

Särkisaari sijaitsee Hämeenlinnan kaupungissa, entisen Hauhon kunnan alueella, valtatie 12 (Tre-Lahti) varrella. Tie on Särkisillantie ja risteys tulee yllättäen, mutta Särkisillantie tekee lenkin, joten jos ajat ensimmäisestä risteyksestä ohi, käänny seuraavasta. Navigaattoriin osoitteeksi voi laitta Särkisillantie 103.

Kartta liitteenä.

Nähdään Särkisaaressa!

Kartta.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Särkisaaren reissu

Torstai 28.7.2016 - Anne

Käytiin helteisenä tiistaipäivänä varsoja katsomassa Särkisaaressa.

Hieno 11 oriin lauma meitä tulikin vastaan, kun käveltiin sisemmäksi saareen. Särkisaaresta ei ruoka lopu hevosilta. Silmän kantamattomiin oli vihreää ruohoa ja kaikki varsat hyvässä kunnossa.

Etuaika (Eetu) tuli ensimmäisten joukossa tervehtimään meitä. Varsinkin Elinan näyttää tuntevan, kun ollaan niin monta kertaa käyty saaressa. Mukana oli myös Maria, Ristopin kasvattaja ja Ripa junttaantui Marian kylkeen niin, että unohti muun lauman pitkäksi ajaksi ja pönötti meidän ihailtavana.

Hienoja ovat kaikki Passin varsat ja hyvä käytöksisiä. Ihan tuli ylpeä olo, kun saa omistaa osan näistä upeista ravurinaluista.

Alustava saaresta hakupäivä on ma 5.9 klo. 16 alkaen. Varaa itsellesi vapaata, että pääset katsomaan uittoa.

Varsat piirittäneet Elinan. Eetu vasemmalla. Lisää kuvia Kuva-Albumissa "Särkisaari 2016 Kesäretki"

IMG_3978.JPG

 

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »